lørdag 6. mars 2010

Laserbehandling


Når det gjelder laserbehandling av huden, så dette er hva hver pasient må vite før du bestemmer deg for å gå til behandling. Dette er ganske nøye planlagte kosmetiske inngrep som vil ramme din hverdag for alltid – på både godt og vondt. Vi vil diskutere de spørsmål du må spørre din lege før du gjennomgår en behandling som involverer laserbehandling av huden din. Etter å ha lest dette, vil du vite hvilke spørsmål du bør stille legen din dersom du skulle komme opp i en situasjon der du vurderer laserbehandling.

I enhver operasjon eller inngrep som omfatter laserbehandling, må du ha en motivasjon og vilje til å gjøre dette. I tillegg til det må du avklare med en lege eller doktor hvorvidt du får lov til å gjøre laserbehandlingen og under hvilke vilkår den skal utføres. Normalt vil legen diskutere ting rundt det ønskede resultatet. Hva som er målet med operasjonen er svært viktig å få med. Pasientens sykdomshistorie eller tilstand er svært nødvendig for å finne ut av mulige risikoer som kan være involvert. Du vil vel ikke at laseroperasjonen skal føre til dårligere hud?

Først må du be om å se på ”før og etter ”-bilder av andre pasienter slik at du får en jevn oversikt over både nivå på doktoren/legen og hvilke resultater du kan forvente deg. Spør om teknikken som er mest hensiktsmessig for deg. Spør også hva du bør forvente etter operasjonen som komplikasjoner, dårlige resultater, dannelse av hudormer og liknende. Spør om legen er villig til å gjenta prosessen hvis du ikke får den ønskede resultater som avtalt uten ekstra gebyr. Om dette ikke er noe han eller hun går med på, så er det kanskje ikke noe vits i å velge akkurat den legen til din laserbehandling.

Senere, altså etter at du har utført laserbehandlingen din, så vil du få et ønsket eller uønsket resultat. Dersom du godtar den behandlingen og servicen du mottok på din laserbehandling, så er det ikke noe galt i å bruke den samme legen en gang til. Men det finnes en del folk som har dårlige erfaringer med noen leger når det kommer til kosmetiske inngrep, så det er ikke noe verre enn å bare bytte lege neste gang du skal gjøre noe liknende.

Om du har ytterligere spørsmål om kosmetiske inngrep generelt eller laserbehandlinger, så er det bare å stille spørsmål i kommentarfeltet.

0 kommentarer: